Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szétszórt elmém élvezhető mellékei

Szétszórt elmém élvezhető mellékei

Külön bejegyzést érdemel:Az intenzív osztályokon csak a gépeket kell figyelni!

2020. november 11. - gabibalogh

20.napja gyógyulok itthon egészségügyi dolgozóként COVID poz.vagyok erős tünetekkel.Vezetem a COVID nalóm eddig 570 ember követi.De ez a nyilatkozat külön bejegyzést érdemel.

Orbán Viktor "emócióval átitatott",mély rálátást mutató "szakmai" verziója:

Tudni kell,hogy az intenzív osztályokon fekvő súlyos betegek esetén van egy szabály annak kapcsán,hogy egy nővér és orvos hány beteget tud felelősséggel ellátni.Igaz,hogy
"csak a gépeket kell figyelni",
de azt nem lehet,hogy 20-30 gépet nézzen egy ember egyszerre.
Szerinte így kell elképzelni,hogy nincs elég nővér vagy orvos.

Köszönjük szépen ha csak ennyi,akkor kidobtam jó néhány évet tanulásra,hogy "csak nézzek"!Főleg aneszteziológus asszisztensként!
S ne feledjük a nem intenzív osztályok beteg/orvos/nővér hányadost!Ott is sokkal több az egy egészségügyi dolgozóra jutó beteg mint az lehetséges lenne!

S mivel úgyis annyi felesleges lélegeztető gépet vettek,hogy a pajtik jól járjanak,akkor ne lobbizzanak a külképviseletek titokban azok eladásával,hanem azokat csak adják oda az otthonokba használatra.
Nézni ott is tudnak.(Elnézést a családoktól ezért a mondatért!)
A beteget is kell figyelni,leszívni,etetni,tisztába tenni a paramétereit ellenőrizni.Megelőzni a felfekvés kialakulását és úgy nézni a rá,hogy a tudatánál lévő beteg bele tudjon kapaszkodni a mi erőnkbe és el tudja hinni,hogy van számára holnap és gyógyulás!

A gépet pedig adequat módon beállítani,a szükségleteknek megfelelően.
Ha rosszul csinálják az nem azt jelenti,hogy nem javul a beteg állapota,de ronthat is rajta a szakszerűtlen lélegeztetés.

Tehát alapvetően az aneszteziológus/intenzív terápiás szakorvosok és nővérek és az aneszteziológus asszisztensek kaptak ilyen képzést.Külön szakma és igen,komoly szakma!

A rendkívüli járványhelyzet miatt kialakult kényszerhelyzetben kénytelenek mások is megtanulni részben ezeket a feladat köröket és minden tiszteletem az övék,hogy vállalják a helytállást és a felelősséget.


Ez egy nem túl jó hasonlattal élve nem egy olyan gép,mint az autó,amit 1-2 hét alatt mindenki el tud vezetni,hanem egy utasszállító repülőgéphez hasonlít inkább.(Ezért meg elnézést kérek a pilótáktól!)

Csak itt a gépek emberekre vannak rátéve és még nem beszéltünk a lelki és emocionális oldaláról a dolognak!

Híresen megbecsült szakma vagyunk!Köszönjük!

Ó és ingyen utazhat a COVID ellátást végző egészségügyi dolgozó!

Az új rendelet szerint már minden kórházban kötelező ellátni a fertőzött betegeket és ne feledjük a nem kórházakban dolgozókat,akik ugyan úgy találkoznak poz.betegekkel!
Személy szerint én autóval járok.Autóval 8 perc BKV.-val 50 perc a bejutásom.Szerintetek?

Összegezve bőven ráérek visszamenni dolgozni mint COVID poz. aki 20. napja gyógyul itthon,mert az egészségügyben minden rendben van!

A rendszer kitart!
Az oxigén-készlet a kórházban talán nem...De lehet igen,csak nem lesz aki palackot cserél...De a rendszer kitart...Elektív műtétek kukába,hogy az aneszteziológusok és a felszabadult nővérek mehessenek a COVID ellátási osztályokra.
Mégis az orvosok,nővérek, segédápolók egészsége,az alapján,hogy milyen sokan vagyunk betegek talán nem tart ki,sőt biztosan nem,de
A RENDSZER IGEN!
Bizony!
Lélegeztető gép lesz,sapka is,maszk is amit nem ingyen kapunk hanem a megrendelési keretünk terhére,néhány kesztyűt is elő lehet venni az alsó fiókból,DE A PÁRT...Mármint a rendszer...Elnézést az egészségügy az kitart!

Javaslom az önkiszolgáló betegellátást mint a TESCO önkiszolgáló pénztáraknál.Költség hatékony és gyors.
Erre még nem gondoltak?Tuti igen!

Mert kellett gondolniuk,ha ezt az új egészségügyi törvényt bevezették,pont ebben a nehéz időszakban,hiszen sokan nem fogjuk/fogják aláírni és elfogadni a ránk kényszerített 1+1 éves kivezénylést és egyéb nyalánkságokat!Most a gyógyításra kéne koncentrálnunk nem arra,hogy a jövőnkért aggódjunk és abban a kevés szabad és pihenő időnkben a munkajogászokhoz járjunk!

Ps:Egy esztergomi kórházban dolgozó nővér ismerősöm tegnap ment dolgozni erős  tünetek és COVID pozitivitás után.Ma be van osztva 24 órába!!!Mert nincs ember!

Hol lehet ilyet csinálni?
99,9 %.-ban bírja az egészségügy Orbán tegnapi bejelentése szerint.Előző nap 50% esélyt jósolt másnap 99,9.-et!
S lásd a birkák még mindig bégetnek a nyáj melegébe húzódva!

2020.11.10. Balogh Gabriella

szentlaszlokoronavirus12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoltok66.blog.hu/api/trackback/id/tr7516281570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikober 2020.12.03. 13:19:34

Szia.
Bocsánat hogy bele vauzok.
Sajnos félre érthető volt a Miniszterelnök úr kijelentése. Ezzel a kijelentésével, pont az Orvosokat, Nővéreket, valamint a többi kórházi dolgozót akarta védeni. Pontosan ezért van idézőjelben a szöveg. Tehát ő is tudja, hogy jelenleg az EÜ. dolgozók végzik a legnagyobb, legnehezebb munkát.
NEKED mielöbbi gyógyulást. A többi EÜ. dolgozónak pedig "kitartást" ebben a nehéz időkben!

gabibalogh 2020.12.03. 16:57:21

@mikober: Ne viccelj!Nyilvános bejegyzés.De nem gondoljuk hasonlóan.Éppen,hogy nem véd minket!
Nézd csak meg a legnehezebb időben meghozott egészségügyi törvényt.
gabibalogh66.blog.hu/2020/12/03/mi_lesz_veled_noverke
A hatalmas tiltakozás hatására és azért mert rengetegen jeleztük nem írjuk alá ilyen feltételekkel,most időlegesen visszaléptek.DE!Itt van helyette,hogy december 1.-től nem mondhatunk fel!Szóval lófüttyöt véd minket.Szép estét!

kerenszkij 2020.12.06. 22:12:00

@mikober: azért a terepen dolgozók számára ezek megalázó súlyos hazugságok, és nagyon messze állnak a valóságtól, amiket miniszterelnök úr, vagy bármely kormánytag eddig a járvánnyal kapcsolatban mondott. Az eü dolgozókkal kapcsolatos új jogszabályok a rabszolgatartást idézik kb.
Más: én spec szociális ágazatban dolgozom, nálunk kb 2x annyni fertőzött dolgozó van mint az eü-ben...még náluk is szarabbul keresünk, és szted hányszor említette meg a szocszakmát OV az elmúlt 9 hónapban? segítek: 0 azaz nulla alkalommal...

gabibalogh 2020.12.07. 03:46:01

@kerenszkij: Egyet értek veled.Mi tesszük a feladatunkat és ti is így is,úgy is.
Pedig egyedül maradtam,már mindenkit átvezényeltek tőlünk másik osztályra(COVID osztályra).
Én sebészeti osztályhoz tartozó 5 rendelőből álló járóbeteg egységet tartom életben.Egyedül.Kiemelt COVID ellátó kórházban.
De előtte aneszteziológus asszisztens voltam agysebészeten és szülészeten évekig.
Igen tesszük a dolgunkat, a járvány előtt is tettük és viseljük naponta a "megértő" és OV által tájékoztatott betegek felénk irányuló megalázó viselkedését.
Miközben 4 hete hatan lettünk pozitívak,kettőnknek erős tünetei voltak, nekem 3 hét táppénz,a többiek viszonylag jól bírták.
Én annyit tettem,hogy beléptem a FESZ.-be.Szakdolgozói politika független képviselet.Tavasszal megy letétbe a felmondásom,mint ahogy most is ment volna,de most ugye "vészhelyzet van" így eltolták ezt a kis kedves törvény behajtását.
Kitartást kívánok nektek és fertőzés mentességet!Vigyázzatok magatokra!
süti beállítások módosítása